Fill Your Head With Rock N' Roll!

SWEDEN ROCKS!
SWEDEN ROCK 2008

Sweden bloody rocks


Hemkommen från Sweden Rock festival är vad jag är, och jag kan sammanfatta det såhär:

+ Fantastisk musik
Long live Rock n' Roll!
+ Fantastiska människor
Hårdrockare är fina människor.
+ Långt hår
Aldrig har jag sett så många vackra långhåriga män på samma ställe
+ Grekiska sexgudar
Ja det är sant, du skulle vetat om du också gått för att köpa grekiska grillspett! ;)
+ Tyska grannar som lånar ut gummihammare när man har problem att slå ner tältpinnarna
+ Möjligheter att inhandla livsviktiga ting

Som tillexempel LP-skivor med DIO
+ Te
Vad kunde vara bättre än att när det blev kallt på kvällen sätta sig på en filt , dricka varmt te och njuta av musiken?

- Öl
Ölförsäljningen gick lite för bra, och det var några tusen som inte riktigt visste vad som var upp och ner
- Värme
Alldeles för uschligt varmt och soligt var det.



Och banden:

TOPPEN
1. Def Leppard
2. Avantasia
3. Apocalyptica
4. Sabbaton
5. Whitesnake

BOTTEN

1. The Poodles

LEGEND
1. Eläkeläiset
- De galna finnarna som inledde sin spelning med att skrika: WE HATE SWEDEN! SWEDEN SUCKS! De satt på scenen, drack och pratade alla möjliga konstiga blandningar av finska, svenska, engelska och tyska, medan de gjorde covers på kända rocklåtar, alla döpta till något inkluderande "Humpa". Respekt!


UPPLEVELSER

Jag och Åsa hade slagit oss ner på vår lilla filt när två killar i 20-års åldern kommer fram. De är lite småfulla och undrar om vi vet vart Judas Priest spelar. Vi talar om det, och en av killarna börjar prata om norrland

"Ja, vettu... jag är norrlänning jag! Och där uppe i N-norrland vettu!... där jagar vi renar och skjuter... öh.. där skjuter vi renar och jagar snöskotrar! Eller hur? Va?"

Skånskan hörs igenom tydligt. Vi skrattar och säger att vi också är från norrland, och de frågar vilka vi är där för och försöker gissa hur gamla vi är. Samtidigt har mamma kommit tillbaka med en mugg kaffe och står och iakttar samtalet. Plötsligt får den ena killen syn på henne och knuffar till sin kompis och utbrister förskräckt: där är MAMMA! Han pekar och ser alldeles skräckslagen ut. Den andra killen, som inte är lika full, säger: "Hej mamma! Men vi har inte gjort nåt! Vi undrade bara vart Judas spelar, eller hur? VI hade inga baktankar, inte hade vi?"
Haha, kärlek!



Eller som när jag och Åsa satt och åt munkar på den kära filten, och försökte föreviga den fina stunden. Vi skrattade så mycket att vi tappade kameran och missade med minst hundra meter och jag vet inte vad. Sen lyckades vi samla oss, och jag sa "Okej, vi tar blå-linjen-till-danderyd-minen". Just när vi ska ta kortet kommer ungefär världens hetaste dansk fram och frågar om han ska ta det. Innan vi hinner svara tar han kameran, och vi är så häpna att vi inte kan annat än att le dumt på kortet. Hahah. Sedan undrar han om vi gillar DIO, säger något oförståeligt på danska och försvinner. Kärlek!



Inte spelning på Sweden 2008 dock
Apocalyptica



Men det bästa med resan till skåne var ändå att se Ronnie James DIO, the king of rock n' roll himself, i Malmö 2/6 ! Aldrig har så mycket kärlek funnits i samma lokal! Long live Rock N' Roll!... Long live... Rock N' Roll.. long live.. rock n' roll... rock n' roll.. n' roll

DIO Malmö 2/6
Kärlek.






Det var det.

Kommentarer
Postat av: Pennie

Gud vad häftiga apocalyptus (stavning?) såg ut! KÄRLEK


Lovprisa inlägget här:

Namn:
För dig som älskar sparris

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback