Fåret Shaun

Jag älskar fåret Shaun :')


Fast sången är mycket bättre på svenska. "Åh fåret Shaun! Man har så kul med fåret Shaun!"


Förövrigt avgjordes tredje etappen av tour de ski idag. Sprinten, banan var förövrigt var lika kuperad som Danmark (inte alls, alltså), slutade med italiensk seger på damsidan, Arianna Follis, och norsk på herrsidan, Tor Arne Hetland kan än.
Marcus Hellner slogs ut i kvarten. Bokstavligen. Han ledde med Kershaw bakom sig på andra plats när kanadensaren plötsligt fick för sig att det var rugby, och inte skidåkning, som gällde. Helt vansinnigt. Slutade med att bägge fick käka snö och se i stjärnorna efter den segern. Snyggt jobbat...

ACHTUNG ACHTUNG! Hier kommt Axel!

Tack och lov så fick julbordet vika undan för tacos idag. Jag vet inte riktigt vad det var i eller så, men Einar satt och stirrade tomt ut i luften när han helt plötsligt kom fram till en viktig slutsats:

"Men hey, man kan inte titta på luft!"

Det roliga är att ingen hör något utom jag. Inte ens han själv verkar ha märkt något för han kastar sig snabbt in i ett samtal om social kompetens. Mina syskon hävdar att han är social, ja till och med översocial, till skillnad från oss andra i familjen, varpå han reagerar häftigt och högljutt protesterar. Han verkar ha tagit det som en förolämpning.

"Bara för att ni sitter hemma hela dagarna och är med er själva!"

Haha :')


För övrigt inleddes Tour de Ski 2008 (eller Tir de Sko, som man också kan säga) idag med en slags sprintaktig prolog. Medan Johan Olsson bestämde sig för att stanna hemma, bestämde sig Axel Teichmann för att krossa allt motstånd.

Julafton 2008

Jul :')
Det blir mycket paket när man är sju stycken. Länge sen det var såhär mycket, dock.Kärlek.


"Det som finns här inuti
Kommer direkt från le mode de Paris
Det är rentav ett härligt kit
En ruskigt läcker herroutfit"

Min bror ser mycket bra ut i badmössa.


Min och Åsas present till mamma. En hemmålad gryta fylld med kaffebönor, choklad och Ernst-tändsticksaskar :)


Kärlek. Sweeney Todd och Corpse Bride plus en box med Miyazakifilmer från Torsten <3 Vad mycket film det ska bli på lovet!

strumpans död

Helt sonika kommer min far in i köket och säger med djup och dramatisk stämma:

"Nu går den här strumpan i grrrraven".
ingenting är omöjligt på spark

Har du någonsin åkt spark på E4:an?

Idén kom till oss som en blixt från klar himmel: jag och min syster skulle åka spark till Krånge. För er som inte vet, så är Krånge en liten angenäm by inne i skogen ca 2 mil norr om världsmetropolen Söråker. Oförtrutet sparkade vi systrar på längs Västansjövägen, envist ignorerande det faktum att chansen att vägen genom skogen längre fram skulle vara skottad, var ca 0,4%. Men optimism lönar sig! Bättre plogad väg får man leta efter! :')

En kilometer från målet dök dock ett oförutsett hinder upp - E4:an. Den var... lite i vägen. Kan man säga. Men ingenting är omöjligt, och att åka spark på E4:an fungerar hur bra som helst. Och när vi kom hem fick vi te och lussekatter! Det var det värt :')Spark <3


jullov

Ja, nu är det jullov igen!

Årets julshow på skolan var över förväntan. Även om minst 75 % av  manuset kunde ha strukits i satiren över nedskärningarna och samma budskap ändå gå fram, så blev definitivt en värdig avslutning på terminen.

All kärlek till Jakob.

Sedan var det Lasola och residens Thorsén som gällde. Där fick jag lära mig att man kan koppla in en mystisk sladd till xboxet och på så vis få tillgång till en magisk värld i en annan dimension! (xbox live eller något).

Sannerligen, tekniken går framåt!


Pepparkakshus 2008

TILLÅT MIG ATT PRESENTERA ÅRETS PEPPARKAKSHUS!


Det går i skidornas tecken och norska landslaget bor i det.
Ja se, där kommer Petter Northug farande. Man vill ju inte missa julbodet!Vad Frode Estil har för sig kan man undra, men glad verkar han i alla fall!
Men vad tittar Tord Asle Gjerdalen på? Och vem vinkar Eldar Rönning till?Jo men se, där är ju Anders Södergren som har bestämt sig för att hälsa på i pepparkakstugan.Kom in på lite blåbärssoppa! tycker Tor Arne Hetland.Och vem lurar som tomte i skorstenen om inte hårdrockskungen Ronnie James Dio!

Tänk vilken trevlig jul de kommer att få i stugan!Av Inga och Åsa Kempe, 2008


"Snälla Sverige, ockupera oss"

Jag hittade en helt underbar liten notis i Sundsvall Tidning häromdagen:

Några tusen lettländare som tröttnat på korruption och finanskris vill ha tillbaka svenskt styre tre sekler efter Sveriges senaste ockupation. I ett öppet brev på internet vädjar de till det land som redan dominerar bankväsendet i Lettland. "Vi anser att staten Lettland inte har något skäl att existera", skriver de och lovar att bli laglydiga svenska medborgare. (TT)


Jag fick kärlek. Den sitter på kylen nu. (Notisen, alltså).


svensk seger

Hann hem precis lagom till herrarnas 1,5 klassiskt.

Johan Olsson vann :)

när vi aldrig hittade spåret

Dagen började dåligt med att jag förväxlade ett kryddmått med en tesked. Gröten blev salt.

Dagen fortsatte dåligt med upptäckten att det fortfarande var paraffin på mina skidor. Men vi skrapade lite och vallade lite och skrapade lite och vallade lite. Fint. Sedan styrde vi vår kos rakt in i skogen. Det var också fint. Snö :)

Fast snart insåg vi att det var lite väl mycket snö.

Och så kom det sig att jag och min lille bror irrade runt i tvåmeters djupsnön på guldmyren (helt plötsligt kom det till mig. Harald, sa jag, den här platsen heter guldmyren. Och sen var det inte mer med det) och inte hittade spåret. Det hela slutade med varm chocklad i ett älgtorn. :')


Vi kom även fram till att vi skulle sätta upp en skylt där vi åkt, med texten: Handgjort spår. Avgift 50 kr stavtaget.

Kärlek,

.

"Du rymmer inte." sa jag ilsket till henne. Min äldre syster som stod där under ekarna i bortersta trädgården i färd med att klättra över muren. Hon blängde bara på mig utan att svara.

                      "Du rymmer inte!" Min röst kom plötsligt långt bortifrån och jag överraskades över desperationen jag hörde. Hennes ilskna ansikte mjuknade omärkligt och en tillstymmelse av vemod glimmade till i hennes gråblå ögon.

                      "Jo, Toss", sa hon viskande, "det gör jag."

                      "Men vart ska du ta vägen?" Återigen förvånades jag över min röst som nu lät lika gnällande som desperat. Hon hårdnade igen och med en nick som i ilska, förtvivlan och missriktad beslutsamhet slängde hon benen över muren och hoppade ner på andra sidan.

                      "Det kommer att gå illa för dig!" Inget svar. "Du kommer att dö, förstår du det? Du kommer att dö! Att dö! Dö, dö, dö!" I panik började jag springa längs med insidan av muren som om det skulle föra mig närmare henne. Runt, runt sprang jag och skrek efter henne. När jag inte orkade springa mer sjönk jag ihop och kräktes på den nyansade gräsmattan.


häxa på startbananBara för att jag är så snygg.

pepparkakshuset

Jag och min syster har varit ensamma i helgen. Mol allena! Med en familj som vår är det inte något som händer ofta, ska ni veta. (Jag fick till exempel en chock när jag kom hem från skolan häromveckan och fann att dörren var låst och huset tomt! Det var så främmande.)

Man kan tänka sig att när jag och Åsa nu har haft det lugnt och tyst en hel helg, så borde vi uträttat en hel massa. Det har vi också. Kanske bara inte den massa man kunnat tänka sig.. Nej, vi har inte pluggat särskilt mycket eller skrivit uppsatser. Inte alls, faktiskt. Istället har vi ägnat 95% av vår vakna tid åt att bygga ett pepparkakshus.

Och inte vilket pepparkakshus som helst heller. På taket vajar norska flaggan och genom fönstrena tittar skidnorges herrlandslag ut, och på gården står en vallabod och Anders Södergren. I skorstenen lurar förstås Ronnie James Dio (må han leva i evighet). Det hela är i sanning ett konstverk! Bilder kommer inom kort :)


Sen har vi ju haft helgrep med våra underbara små teaterbarn också :')

Kärlek

nationella

Nationella i Matte C idag. Lobotomerad.


...sa hon och tog makten över världen

Körde "sa hon och..." på teatern idag. Häftig övning som går ut på att man improviserar samtidigt som man bestämmer vad motspelaren ska göra. Efter varje replik motspelaren säger ska man själv fylla i "..sa hon och gjorde humhum" och sen säga sin egen replik. (Funkar givetvis med "sa han..." också)

Exempel:

I biblioteket

Bibliotekarien: Hej.
Lånare: Hej.
Bibliotekarien: (sa hon och började se sig omkring) Kan jag hjälpa dig med något?
Lånare: (sa hon och började nynna på en visa) Nej tack, jag bara tittar lite.
B: (sa hon och började gå runt i biblioteket) Jo, men jag jobbar ju faktiskt här, det är klart du ska ha hjälp.
L: (sa hon och hoppade lite) Nej då, det är bra.
B: (sa hon och tog fram en kniv) Men! Varför tar dumed dig en kniv till biblioteket?
L: (sa hon och fnittrade nervöst) Jag har alltid med mig min kniv.
B: (sa hon och hytte hotfullt med kniven) Vad ska du med kniven till i mitt bibliotek!?
L: (sa hon och och upp en tung bok för att kasta på mig) JAG GÖR VAD JAG VILL! Det är MITT bibliotek!
B: (sa hon och tog upp en till kniv) Så oförskämt! Det är mitt!
L: (sa hon och kastade boken på mig) AJ!
B: (sa hon och föll ihop på golvert) Där fick du så du teg, din otäcka figur!
L: (sa hon och tog fram en motorsåg och kastade sig mot mig) Aaaaah!
B: (sa hon och fick ett vansinnigt skrattanfall) Vad skrattar du åt?
L: (sa hon och kastade en gurka på mig) Jag kom att tänka på nåt kul.
B: (sa hon och skrattade ännu häftigare) Nu ska du dö!
L: (sa hon och startade motorsågen) HJÄLP!
B: (sa hon och dog en våldsam död).

Grejen är att man måste göra vad nu den andra säger åt en att göra. Det kan lätt bli hysteriskt roligt!


Varför spelar inte ni teater? :')


he's back

Han är tillbaka. Nyklippt och finlandssvensk.