...come on and dance for the lord of the last day

Jag och Dio lagar nyårsmat!

Återkomsten

Underligt. Att vara hemma igen, menar jag. Allt verkar vara precis som det var när jag for. Som om lyan slumrat i väntan på att jag ska återvända och andas liv i den igen. Bara den blygsamma högen med post på dörrmattan vittnar om att det har gått någon som helst tid. Och värmedynan som hyresvärden lämnat på skohyllan tillsammans med en liten lapp "den kan vara bra att ha när en ska gå till sängs" - förstås.

Så förunderligt det är att resa, ändå. Man kliver på ett frustande tåg och förlorar sig i en god bok i några timmar, bara för att sedan kliva av någon helt annanstans.

Nåväl, precis som Don Camillo har sin lilla värld, så har jag min.

Torsten steker kyckling i dimma

Rockklassiker, känn er förintade av Radio gulds rockkväll.

T-rexmas

 

Juldinon GÅR BÄRSÄRK.

 Tema Overkill

Julen i år: tema overkill 
Hundnamn?Haha, hittade en lustig liten detalj på resultatlistorna från Tynderöcupen.

Privatliv?

Så fort man öppnar käften här i huset så finns det visst på internet sen. Se här själva

Lappleken

Det finns en lek som omnämns som 'lappleken' och den går till såhär:

Alla deltagare skriver ner namn på kända personer på lappar och lägger i en hatt (det är stiligast med en hatt!). Sedan delas man in två och två (man kan vara fler i varje lag) och under turen ska den ena deltagaren i laget dra en lapp och sedan beskriva personen på lappen utan att, naturligtvis, säga hans eller hennes namn. Laget har en minut på sig att lista ut så många lappar som möjligt. Det är lite som
Alias, fast man skriver lapparna själva.

Det händer förstås att man skriver samma saker på lapparna - för oss toppade bland annat Hitler, figurer från Sagan om ringen och Harry Potter, Tintin och ismannen Ötzi statistiken (vem fan tänker på ÖTZI, liksom!?)
Mellandagsrea

... och så var det tanten som tog fram reflexen i rulltrappan.

Tynderöcupen goes epic

"Inga, har du sett startfältet till imorrn?"

frågade någon och jag hade väl aldrig kunnat tänka mig att Daniel Rickardsson skulle ladda upp inför Tour de Ski med att åka Tynderöcupen i Söråker, eller för den delen att han skulle få sällskap av bland andra Robin Bryntesson, Jörgen Brink och Britta Norgren. Tomte-Benny såg i alla fall till att landslagsstjärnorna sent kommer att glömma prisutdelningen ("...och vann gjorde en tomtenisse som heter Daniel Richardsson!" "Du kommer aldrig undan tomten!")


Och själv hade jag nästan glömt bort hur fantastiskt härligt det är att åka spark.

Overdressed?

Hemma i Norrland igen över jul. Temperaturen ligger kring -30 och mina småbröder skulle gå ut.

- Einar, jag ska två jackor!
- Du är ju dum i huvudet.
- Och så ska jag ha två par byxor också! Ta två jackor du också, Einar! Fan jag har tre par strumpor! Hah! Nu kan vi inte frysa nånstans!

Harald gör en paus och tittar irriterat på Einar som inte verkar bry sig nämvärt om hans pladder, och utbrister sedan:

- Öh Einar! Jag ska ha TVÅ par skor!

Pyssla, slå in paket, rimma

Tio minuter till midnatt, jag tar igen mig med några kex med ost innan det sista pysselrycket.


Måste vara personligt rekord i pyssel, detta!

En annorlunda julklapp

Just ja, min hyresvärd* kom förbi häromdagen med en julklapp.

"Det behövs ju alltid", sa han och räckte över en kasse. Jag blev jätterörd och tackade överväldigat och när jag sen såg ner och upptäckte vad det var jag hade fått så var det svårt att hålla masken. En kasse med toapapper.

Vem i hela vida världen ger bort toapapper i julklapp? Det kan bara vara min hyresvärd.

När han hade gått hittade jag dessutom ett handgjort kort som smälte mitt hjärta. Och han har ju rätt - toapapper behövs alltid.


*70-årig mångsysslare från Finland, helt klart en karaktär

Sådär i juletider

Hej.

Jag har övertrasserat mitt konto.

Hejdå.


L'italia

Fick just ett mail om ett väldigt lockande volontärjobb på Sicilien nästa sommar..

Sankta Lucia

Undra om grannarna blir upprörda om jag tar fram flöjten och spelar Sankta Lucia imorrn vid sjusnåret?
Arg man blir förresten, när man börjar läsa italienska och inser att man varit förd bakom ljuset så länge. Jag menar, när man upptäcker att Sul mare Luccica som man sjöng på Lucia i högstadiet, egentligen bara handlar om en jävla båt. En BÅT liksom!?

George Clooney

Var en sväng på skolan för att jobba (liksom passa på att käka middag i form av några landstingsbetalda ostmackor) kvällen till ära. Vid sisådär 21-snåret gick larmet varför vi kände oss trängda att improvisera med en massa knappar tills det slutade.

"Annullera, låter inte det precis som ett ord vi behöver!?" sa jag, men det hindrade inte en säkerhetskille i form av George Clooney från att dyka upp en halvtimme senare.

Nej!

Insåg precis att Annecy* är samtidigt som Sweden Rock Festival.

Avgrundsvrål.
*
Annecy International Animated Film Festival

Skidåkning

Tog mig en långpromenad med Anders Aukland* förut. Jag hittade Hjälmaren och ett vackert skidspår. Varför har jag inte mina skidor här!? Det är ju till och med någon som har dragit spår genom stadsparken. Hur fint är inte det, liksom? Att åka runt, runt i stadspakren på skidor? 

Nu njuter jag av världscupen i Davos och glädjer mig åt lillebror som åkte BRA i Åsarna idag!
 
*aka Åsa Kempe

Seriöst

Seriöst, jag har köpt gult, glittrande strössel.


Hybris

Taklampan i hallen har fått storhetsvansinne och tänder sig närhelst den har lust. Det går inte längre att kontrollera den med lampknappen, och hittills har den bland annat roat sig med att väcka folk genom att helt plötsligt tända sig mitt i natten.

En sån där härlig dag

Det snöar så vackert ute och jag är alldeles upprymd av allt som är fantastiskt! Allt från konsten att hålla sig varm på busshållsplatsen och berättarkvällen med fika tillsammans med fina gänget Kinna, Tobbe och Svante till musiken, sagorna och Norrland med sina vildmarksmyrar och dess älgar.

Jag kilar upp på vinden och plockar ner Jorkas lilla julgran, en sån där härlig julgran och bara sitter och känner in alla känslor, såna där härliga känslor och tittar ut på snön som faller, sån där härlig snö som bara singlar genom kvällen och gnistrar i skenet från gatlytktorna, såna där härliga gatlyktor ackompanjerade av advenstljusstakar, såna där härliga adventsljusstakar som man har på jul, en sån där härlig jul...

Härligt

Jag har en kräfta. En sån där härlig kräfta.