framtidsstrumpor

Jennie och Inga på studsmattan:

"Vilka spännande strumpor du har, Jennie. Men titta på mina, det är typ siffror på dem. De ser ut som framtidsstrumpor."

What? Framtidsstrumpor liksom?

Käckt arv

Spanien-Italien. Kvällens EM-match. Ni vet Spaniens coach, Luis Aragonés? Han är sjuttio år. Torsten kom med ett förslag:

"Ja, Inga. Du skulle kunna gifta dig med honom, så får du ärva spanska fotbollslandslaget sen."

Asbra tyckte jag.


Där är han, min blivande make. I mitten i rött, förstås.

Valrossen

Du finns inte, sa jag och hånlog

på ett hånfullt sätt

visst, kalla mig uppkäftig

felande, blind och arrogant

det kanske är sant

men jag är hellre det

nu och för all evighet

än intetsägande

och obefintlig

uteblivenhet


bara döda fiskar följer med strömmen

Aldrig valrossen.hej världen

Hej och godafton,

Idag ville jag gå och bada. Men syster var inte hemma. Torsten var inte hemma. De andra dreglade och spelade fotboll. Så då fick jag och min följeslagare Ensamheten och gå ned och bada själva. Vi råkade störa några turturduvor med vår ensamma uppenbarelse. Sen badade vi. I vattnet. Det var ganska kallt, men lika varmt. Och sedan lade vi oss och läste på stranden.

Men efter ett tag kom det alldeles för många Cumulus Uppkäftikus-moln* och störde oss. Så då gick vi hem och lämnade kärleksparet ensamma igen.

Sedan läste vi och gav oss ut och sprang. Jag och Ensamheten alltså. Och nu ska jag se på fotboll, men utan Ensamheten, för det tycker han är en fånig sport.

So long


*Häromdagen pratade jag och min far om moln.
"Så du menar att en sån där tjock slöja består av Cirrus Spicatus?" undrade jag och fick samtidigt syn på ett helt ensamt bulligt moln mitt framför cirrus spicatus-slöjan, och utbrast: "Men vad är det där för uppkäftigt moln!?"
"Aha, kanske det är ett Cumulus Uppkäftikus?" svarade min far.

BARN!

Hjälp. Det är ett BARN här! Det springer omkring och skrämmer mina katter och dreglar. Men jag tycker lite om det ändå. Det är sött. Och har en Rock N' Roll Children-tröja på sig.

Haha, Torsten, nu blev du ägd!

Ja, nu jäklar är han ägd*


On Sun, 15 Jun 2008, Inga kempe wrote:

Ärade SAOL,Det förhåller sig så att jag behöver hjälp med bedömning i en
vadslagning. Läget är sådant att jag och min bror har slagit vad om hur
den kortare formen av "något" stavas. Min bror hävdar att det stavas
"nått" och jag själv hävdar att det stavas "nåt". Samtidigt är vi båda
lite tveksamma om man ens kan betrakta detta som ett ord, eftersom man
egentligen bör skriva "något". Hursomhelst; vi har frågat runt lite
grand, t ex stavar mamma "nåt", medan pappa envisas med att stava det med
apostrof "nå't", och min bror påstår att alla han känner stavar det
aktuella "ordet" med två t.Nåväl, för att få ett korrekt domslut tänkte jag: Om någon vet svaret
så är det väl Svenska Akademin?


Om ni har tid, så är jag tacksam för svar,
Mvh
Inga KempeHej!

Formerna "nån, nåt, nåra" är upptagna i SAOL13 med beteckningen <vard.>
Det stavas alltså med ett t utan apostrof.

Mvh
/Daniel Berg
SAOL-redaktionen
Se den du, Taliban-Torsten. Äran och colan är min! :')


*Att äga någon, eller bli ägd, är ett vanligt förekommande uttryck bland dagens ungdomar, och går inte att beskriva på annat sätt än att det är... ägt.

Turkiet-Tjeckien

Oj herrejävlar vilken match! Turkiet-Tjeckien. Först och främst gjorde turkarna en jättevändning från 0-2, och matchen slutade tillsist 3-2 till Turkiet - efter oerhört många om och men! När turkarna speedar upp tempot får vi se en jäkla massa frisparkar och den svenske domarn får vifta med det gula kortet en hel del. När sedan den turkiska målvakten får ett agressionsanfall i typ 92:andra minuten och knuffar till Koller får svensken också vinka rött! Det roliga är att turkarna redan gjort sina tre byten och en utespelare får vackert ställa sig i målet. Tjeckerna börjar naturligtvis skjuta bollar som galna mot mål, men tyvärr, blåser domarn av redan i typ 95:e minuten, trots att det nog skulle ha varit ännu lite mer övertid.

Trist att inte tjeckerna fick in ett kvitteringsmål. Nog hade det varit underhållning att få se en straffläggning när Turkiet hade en utespelare i mål, alltid!

Synd ändå, höll på tjeckerna. Och det var så hemskt synd om Cech.. Men en förjäkla bra match.


Ja, då var det godnatt då :)

Tristess

Vad gör man när man lider av outhärdlig tristess, men samtidigt absolut inte känner för att göra någonting alls? Jag menar, snarare känner för att elda upp allt man ser och förinta mänskligheten..

Det är just vad jag sitter och funderar över.


Och sen kom jag på den briljanta idén att maila SAOL (Svenska Akademins OrdLista). NI förstår, det ligger till så att jag och min bror (Taliban-Torsten, 35) slog vad om hur kortformen för "något" stavas. Jag hävdar att det stavas "nåt" medan han påstår "nått". Det hela gäller en coca cola, men mer äran. Det finns inget bättre än att bevisa för torsten att han har fel ;)

Så, mal sehen!Nämnde jag förresten att allt är åt helvete?
>_<

Han kom, han såg, han kapade

Idag har vi blivit the madness hamsters. Kärlek.


Ja, idag ska vi fira fader vår, eftersom han passade på att fylla år när vi var och fyllde våra huvuden med rock i Sölversborg förra helgen. Så tårta igår, tårta idag. God mat blir det också. Och godis. Och förstås Sverige-Spanien. Och senare Ryssland-Grekland, nästan ännu bättre. Go Russia!

Och apropå fotboll, Torsten, min käre bror, han med skägget och 10% träningsnärvaro fick en förfrågan om han ville spela med A-laget för några dagar sen. Och det ville han. När det var 20 min kvar av matchen klev han in och det första han gjorde var att kapa en motståndare i straffområdet och fixa straff. Och gult kort. Och ett mål. Åt fel håll.

När han kom hem sammanfattade han det hela såhär: Jag kom. Jag såg. Jag kapade.

Kärlek
till det.

Fill Your Head With Rock N' Roll!

SWEDEN ROCKS!
SWEDEN ROCK 2008

Sweden bloody rocks


Hemkommen från Sweden Rock festival är vad jag är, och jag kan sammanfatta det såhär:

+ Fantastisk musik
Long live Rock n' Roll!
+ Fantastiska människor
Hårdrockare är fina människor.
+ Långt hår
Aldrig har jag sett så många vackra långhåriga män på samma ställe
+ Grekiska sexgudar
Ja det är sant, du skulle vetat om du också gått för att köpa grekiska grillspett! ;)
+ Tyska grannar som lånar ut gummihammare när man har problem att slå ner tältpinnarna
+ Möjligheter att inhandla livsviktiga ting

Som tillexempel LP-skivor med DIO
+ Te
Vad kunde vara bättre än att när det blev kallt på kvällen sätta sig på en filt , dricka varmt te och njuta av musiken?

- Öl
Ölförsäljningen gick lite för bra, och det var några tusen som inte riktigt visste vad som var upp och ner
- Värme
Alldeles för uschligt varmt och soligt var det.Och banden:

TOPPEN
1. Def Leppard
2. Avantasia
3. Apocalyptica
4. Sabbaton
5. Whitesnake

BOTTEN

1. The Poodles

LEGEND
1. Eläkeläiset
- De galna finnarna som inledde sin spelning med att skrika: WE HATE SWEDEN! SWEDEN SUCKS! De satt på scenen, drack och pratade alla möjliga konstiga blandningar av finska, svenska, engelska och tyska, medan de gjorde covers på kända rocklåtar, alla döpta till något inkluderande "Humpa". Respekt!


UPPLEVELSER

Jag och Åsa hade slagit oss ner på vår lilla filt när två killar i 20-års åldern kommer fram. De är lite småfulla och undrar om vi vet vart Judas Priest spelar. Vi talar om det, och en av killarna börjar prata om norrland

"Ja, vettu... jag är norrlänning jag! Och där uppe i N-norrland vettu!... där jagar vi renar och skjuter... öh.. där skjuter vi renar och jagar snöskotrar! Eller hur? Va?"

Skånskan hörs igenom tydligt. Vi skrattar och säger att vi också är från norrland, och de frågar vilka vi är där för och försöker gissa hur gamla vi är. Samtidigt har mamma kommit tillbaka med en mugg kaffe och står och iakttar samtalet. Plötsligt får den ena killen syn på henne och knuffar till sin kompis och utbrister förskräckt: där är MAMMA! Han pekar och ser alldeles skräckslagen ut. Den andra killen, som inte är lika full, säger: "Hej mamma! Men vi har inte gjort nåt! Vi undrade bara vart Judas spelar, eller hur? VI hade inga baktankar, inte hade vi?"
Haha, kärlek!Eller som när jag och Åsa satt och åt munkar på den kära filten, och försökte föreviga den fina stunden. Vi skrattade så mycket att vi tappade kameran och missade med minst hundra meter och jag vet inte vad. Sen lyckades vi samla oss, och jag sa "Okej, vi tar blå-linjen-till-danderyd-minen". Just när vi ska ta kortet kommer ungefär världens hetaste dansk fram och frågar om han ska ta det. Innan vi hinner svara tar han kameran, och vi är så häpna att vi inte kan annat än att le dumt på kortet. Hahah. Sedan undrar han om vi gillar DIO, säger något oförståeligt på danska och försvinner. Kärlek!Inte spelning på Sweden 2008 dock
ApocalypticaMen det bästa med resan till skåne var ändå att se Ronnie James DIO, the king of rock n' roll himself, i Malmö 2/6 ! Aldrig har så mycket kärlek funnits i samma lokal! Long live Rock N' Roll!... Long live... Rock N' Roll.. long live.. rock n' roll... rock n' roll.. n' roll

DIO Malmö 2/6
Kärlek.


Det var det.