Der Vorwandlung


Förvandligen har börjat!


Ägg

But I feel the magic and it makes me strong, like a book of revelation I will find my inspiration
You're always there

Och här sitter jag med ägg i håret och gråter.


Snö

Det ligger snö på biltaken och doften av vinter känns genom husets stenväggar :)


Varulv

God morgon världen,

Här sitter jag och äter världens godaste frukost - te, mackbullar och smoothie á la the old days. Idag ska jag ta det lugnt. Blev fullkomligt utbränd av att vara lekledare i Varulv (vildare version av
maffia, där varulvar, häxor, kärlekspar, jägare och så klart den lilla flickan, figurerar) igår och försöka hålla reda på vem som var vad, vem folk ville döda och vem mer som skulle dö i så fall, vilka som fick kolla och vem som skulle vakna när och dessutom försöka hålla koll så kärleksparet var varandra trogna. Jisses, jag som är förvirrad i vanliga fall! 

Fin kväll igår hursomhelst: roliga lekar med roliga människor med fantastiska teorier:

"Men Svante måste ju vara Etype! Han är ju den enda som har långt hår."
"Jo, men han skulle kunna vara Walt Disney också. Jag menar, Walt Disney är ju död, men eftersom håret fortsätter växa även efter att man har dött så måste han ha jättelångt hår nu."Det finns även en särskild varulvskortlek för äkta varulvsfans.


Man känner sig aldrig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen

Idag var simhallen döden. Jag gick dit direkt efter skolan för att hinna med en avslappnande simtur innan vattengympan började kl fem. Men redan innan jag ens kommit fram hade antalet småbarnsföräldrar med högljudda bebisar i omlopp ökat oroande och när jag klev in genom dörrarna bekräftades mina farhågor. Babysim mellan kl 16 och 17. Simhallen var fylld av ohängda, skrikande småttingar och skulle så förbli fram tills vattengympans förbannelse tog vid - nej hu där kunde jag inte stanna!

Istället gick jag hem och efter en stund kom killarna i Volbeat förbi och frågade om jag ville baka bröd med dem. Som kompensation för att jag inte kan gå på deras konsert i Sundsvall på lördag, sa de. Och medan vi väntade på att brödet skulle jäsa kom jag på att vi borde bygga ett surrogatnorrland med älgkex. Och det är så det kommer sig att jag sitter här och äter älgdigestive med brie och är lite småhög på doften av nybakat bröd och te.

Fin kväll!En dag med giraffen

I lördags när jag vaknade var det inte längre min syster som låg på madrassen på golvet. Det var en giraff.Giraffen kände sig "ofräsch" och skulle tvunget låna duschen i källaren. Fast först skulle den förstås massera in en massa ägg i manen. Och naturligtvis blev det jag som fick städa efter den.Sen klagade den på att det inte fanns någon frukost, och när vi gick för att handla skulle den tvunget ha tekakor. "Nej, giraffen", sa jag, "ljust bröd är onyttigt. Vi borde ta det här istället", men till vilken nytta? Envisa häst!Den var åtminstone tam nog att packa ner varorna..
Och så förbannat nyfiken! Allt skulle den stanna och titta och lukta på, så det tog ju en evighet att gå hem från affären.Och i parken blev den så carried away att jag var tvungen att koppla den..
När vi äntligen kom hem klagade den på att den inte hade några underkläder, och ville "så hemskt gärna" låna tvättmaskinen. God som jag är svalde jag min irritation och visade ner den i tvättstugan och hjälpte till och med till att hänga tvätten.

Det kanske låter som en hemsk dag, med den där odrägliga giraffen i hälarna hela tiden, men ska jag vara ärlig så var det inte så illa, trots allt. Kanske börjar man uppskatta sällskap mer när man bor själv..

Anders

Äntligen har min syster Anders tagit sitt förnuft till fånga och kommit tillbaka från Tyskland. Hon är ungefär hur ful som helst, men hon är här. Och hur ful hon än är så har hon en Rainbow Rising-tröja. Och det finns ingenting så fint som att vara två stycken med Rainbow Rising-tröjor.


Tråkjävligt

Och så kom det sig att ett nytt adjektiv sattes samman under mitt tak: tråkjävligt.

Helt enkelt när någonting är jävligt tråkigt.


Jävla grodsida

"Vafan, varför har du gått in på nån jävla grodsida?"
"Men det är Jonas blogg."

Hatar när det händer

Visst är det jobbigt när man är trött och sjuk och hungrig och bara tycker synd om sig själv, men åtminstone tänker att 'åh, vad gott det ska bli med middag!' och just då exploderar en burk tomatpuré över en..

Obehagligt

Jaha, hörde imorse att en kvinna blev våldtagen precis utanför mitt hus natten mot tisdag. Det känns inte så bra. Nej inte bra alls...